22.08.2017 by Rudolf Hasák

44% lidí neumí rozmrazit kuře! POZOR! Možná si zaděláváte na zdravotní problémy

zdraví, kuře, maso, rozmrazit, nemoc, bakterie, Campylobacterie

Víte, jak správně rozmrazit kuře? Věděli jste, že umývat syrové maso není zcela dobré, protože to zdvojnásobuje riziko bakteriální infekce nebo nákazy!

Přečtěte si následující článek, který vás naučí, jak maso rozmrazit a nešířit bakterie kolem sebe.

Podle studií uživatelů málo kdo věděl o typu otravy, který nám hrozí. Britská potravinová kancelář provedla internetový průzkum, podle kterého 44 % z 4.500 zúčastněných kuře před vařením myje. Patříte mezi ně?

Ve chvíli, kdy začnete mít syrové kuřecí nebo krutí maso pod tekoucí vodou vašeho kohoutku, se vám ve dřezu „roztrousí“ ​​nebezpečné bakterie z masa. Ty se dostanou poté na kuchyňskou desku, umyvadlo, kuchyňské ručníky i jídlo, které máte v blízkosti.

Odborníci se shodují, že při takovém jednání se z kapek vody vytváří ideální podmínky k šíření nebezpečné Campylobacterie.

Tu jednoduše roznesete dále dotykem vašimi rukami, na oblečení a tak dále.

Internetový výzkum šokoval svými výsledky! Podle statistik se nakazí v Británii ročně 280 000 lidí a jen 28 % lidí o této bakterii vědělo.

Jak by asi dopadlo Česko? Věděli jste, že má za následek tato bakterie nejběžnější druh otravy jídlem?

Dospělého člověka tato bakterie na životě neohrožuje, ale v případě, že by se jednalo o děti mladší 5let, může v krajních případech dojít i k smrti.

Nejběžnějším příznakem je bolest břicha a průjem, případně i horečka a křeče.

Infekce bakterií může pokračovat k dlouhodobým zdravotním problémům končící střevními potížemi a syndromem Guillan Barré.

Komentáře