26.10.2015 by Petr Masťák

Červené maso může způsobovat rakovinu stejně jako smrtelně nebezpečné cigarety!

rakovina, maso, zdraví

Světová zdravotnická organizace přišla s novou a dosti ožehavou informací – červené maso může způsobovat rakovinu v lidském těle! Mezi červené maso patří – kachní, hověží, vepřové a jehněčí.Avšak sami lékařští odborníci se v tomto názoru zcela neshodují, někteří dokonce konzumaci tohoto masa naopak doporučují. Rakovinu v těle by mohla způsobovat molekula cukru, která se v těle usazuje a tvoří zánět, který přispívá k tvorbě nádorů. 

Jedním z hlavních příkladů byl například pokus na myších, kde se riziko zvedlo až na pětinásobek, který je již dost znatelný. Červené maso tělu prospěšné není ani samo o sobě, protože obsahuje velké množství tuku a soli, které pro tělo nejsou zrovna tím ideálním vlivem. 

Odborníci se však shodují na jednom, ačkoliv by se celá informace nemusela prokázat, tak by určitě stálo za zmínku, že červené maso škodit může.

Komentáře