12.07.2017 by Rudolf Hasák

Jahody rychle hnijí! Odborníci prozradili, jak je udržet čerstvé až 14 dní

jahoda, zdraví, ovoce, jahody, hniloba, ocet, trik

Všichni milují jahody a to bez rozdílu, zda si je vypěstujete sami, nebo si je koupíte během sezóny v obchodě. Toto červené ovoce je výborným zdrojem vitamínu C, spoustou antioxidantů a minerálů.

Většina z nás prostě neodolá a když je vidíme v akci, musíme si je prostě koupit. Bohužel jednou vlastností jahod je, že i když je pečlivě uschováme v lednici, během pár dnů jsou vhodné leda tak do koše. Pokud je trháte čerstvé na zahrádce, utrhněte je i se stopkou, což jim rapidně prodlouží výdrž.

Bez stopky jahody rychle vyschnou a neudrží si v sobě obsah vody.

Rychle hnijí a plesniví, což vás určitě nenadchne.


Odborníci odhalili způsob, který pomůže uchovat jahody déle čerstvé!

Budete potřebovat:
- ocet
- vodu
- mísu
- sklenici
- papírové utěrky
- plastové dózy na ovoce

1. Do mísy nalijte 1/2 sklenice octa a 2 sklenice vody. Nebojte se, pachuť octa rychle vyprchá a jahody vydrží v lednici až neuvěřitelných 14 dní.


2. Do vzniklé směsi vložte jahody a nechte je tam 10 minut.


3. Jahody poté sceďte…



4. položte na papírovou utěrku, ať dobře uschnou.




5. Jahůdky pak přeložte do plastové dózy (ve které jsou otvor) a dejte do ledničky.



A jsme na konci! Pokud jste provedli vše až k 5. bodu, máte vyhráno! Teď vám oblíbené ovoce vydrží déle! Pokud se vám tento malý trik líbil, sdílejte jej své rodině a přátelům, nechť jim jahody také v lednici zbytečně nehnijí :)

Komentáře