Všichni to máme v lednici! Podívejte se, jak se vyrábí párky

Dnes je doba taková, že se nám prodejci i výrobci snaží raději zatajit, z čeho se a jak se některé potraviny vyrábějí. Má to své důvody! Nekupovali bychom je a oni by neměli zisk!

Jak ale zjistit, co je zdravé a co zdraví škodlivé? Stačí zapátrat v největším zdroji informací.

Hledat na internetu umí každý a den co den na něm mnoho lidí stráví spousty času.

Jak už video napovídá, mnozí z vás už uhodly, že se jedná o námi tak oblíbené párky! Ukázalo se totiž, že tato pochoutka, kterou si často dopřejeme s rohlíkem k snídani, obsahuje někdy i méně než 30 % masa!

Ano čtete správně! Některé párky jen 30% masa... Teď jste zjistili, že jste žili roky ve lži! Co jste tedy vlastně jedli když né maso??

Zbytek jsou mleté kůže a další jiné věci, ze kterých jen při pomyšlení jde husí kůže…


Věděli jste, že akční zboží nemá mnohokrát stejné složení, jako stejný výrobek, který koupíte mimo akci za plnou cenu? Je to logické... schválně se podívejte, až půjdete zase nakupovat do marketu.

Kupujte kvalitní párky u níž je kvalita určena vyhláškou?

Vídeňský párek se vyrábí z vepřového, hovězího masa, případně telecího masa. Použití jakéhokoliv masa strojně odděleného je zakázáno. Minimální množství masa je 55 % a maximálně mohou obsahovat 40 % tuku.

Jemný párek se připravuje z vepřového a hovězího masa, separát je vyloučen. Podíl masa nesmí být nižší než 50 %, tučnost může být nejvýše 35 %.

Lahůdkový párek se rovněž vyrábí z vepřového a hovězího masa, bez separátu. Obsah masa musí být alespoň 50%, podíl tuku nejvýše 35 %.

Debrecínský párek by měl obsahovat nejméně 60 % masa hovězího, vepřového, případně telecího. Použití separátu je vyloučeno. Obsah tuku v nich nesmí přesáhnout 30 %.

Spišský párek se smí vyrábět pouze na Slovensku a v České republice. K přípravě se používá směs hovězího a vepřového masa, pochopitelně s vyloučením separátu, a důležitá je mletá paprika. Obsah masa se pohybuje okolo 80 %, tučnost může být nejvýše 28 %.



loading...